Test 2; Revelation™
WARNING
The following test features experiments
performed by professionals.
Accordingly, the microblogg
must insist that no one attempt to
recreate or re-enact any experiments
or activity performed in this test.
Samtliga varumärken har under 3 minuter värmts i en Panasonic nn-Q543W.
Efter 3 minuter har påsarna tömts på sitt innehåll i en tom bunke, varpå alla de poppade kärnorna avlägsnats och de o-poppade kärnorna räknats för hand.
Detta test är utfört för att undersöka vilket fabrikat som genererar minst antal o-poppade kärnor. Detta för att skänka den största nyttan åt konsumenten.
Fabrikat |
Tid i microvågsugn (s) |
Microvågsugn; modell |
Antal o-poppade kärnor (st) |
OLW micro-pop Orginal |
180 |
Panasonic nn-Q543W |
115 |
Eldorado micropop saltade |
180 |
Panasonic nn-Q543W |
135 |
OLW micro-pop Smörsmak |
180 |
Panasonic nn-Q543W |
146 |
Estrella micro pop Smörsmak |
180 |
Panasonic nn-Q543W |
138 |
Willy's micropop Saltade |
180 |
Panasonic nn-Q543W |
170 |
ICA micro pop saltade |
180 |
Panasonic nn-Q543W |
83 |
Som framgår av tabellen är ICA micro pop saltade det fabrikat som genererar minst antal o-poppade kärnor. ICA's VD Kenneth Bengtsson's pressmeddelande finner ni på text tv sid 183.
VDar för de andra fabrikaten har också hört av sig till microbloggen och krävt att få göra sin röst hörd. Microbloggen har valt att inte följa dessa krav. Testets resultat är odiskuterbart.
Konsekvenserna av detta test kommer att bli många. Vad micropop-marknaden nu har att vänta, går endast att sia i. Sammanfattningsvis kan vi ändå säga att microbloggen återigen har lyckats vägleda vilsna konsumenter i fabrikat-jungeln. Och skipat rättvisa i galaxen.
Om ni vill veta mer så kan ni gå in på livsmedelsverkets hemsida – och klicka.
http://www.slv.se/
Microbloggen i backspegeln – Egyptens tredje dynasti
På en utgrävningsplats 8 mil sydväst om Kairo, Egypten, har forskare nu hittat betydande spår och ledtrådar efter var som kan ha varit en tidig föregångare till micron och dess egenskaper.
Spåren man funnit är över 4500 år gamla och kommer från Egyptens tredje dynasti.
Klimatet i Egyptien för 4500 år sedan var oerhört varmt, varmare än i det är idag. Vid tidigare utgrävningar och expeditioner, har man hittat bilder på väggar, föreställandes slavar som bär på stora fat, överfyllda med rykande het mat.
Forskare har länge undrat över hur man på ett sådant effektivt sätt lyckats få maten så varm, utan electicitet.
Teorier om plötsliga väderförändringar, däggdjurens ökade konkurrens och en stor meteorit har tidigare varit bland de ledande teorierna, men alla påvisar betydande brister.
Men tack vare de ny-funna bevisen, har forskare lyckats producera en hållbar och trolig teori.
Det är faktiskt så att det är klimatet som är Egyptens tredje dynastis föregångaren till microvågsugnen. Svaret har alltså i alla dessa år legat rakt under näsan på världens alla micro-forskare och micro-biologer.
Hur, kan man fråga sig. Det varma klimatet med medeltemperaturer på 50 grader i skuggan, och upp till 68 grader i solen, gjorde det omöjligt att hålla maten sval.
Uppfinningar som varma koppen och varm o'boy har vi Egyptens tredje dynasti att tacka för.
Fun facts:
2680 år f.Kr. var Egyptens tredje dynasti, med pyramiderna och den varma maten lite utav Medelhavets mode-mecka. Varm mat blev en sådan inne-grej runt om i världen, att det skulle dröja ända fram till 1500-talet innan man för första gången serverade någonting kallt. Det var på en krog utanför Falköping som man började servera kall-skuret. Oh här var't snabbt populärt och kall mat blev mode och har hållit i sig än i denna dag, vilket har lett fram till dagens kalla rätter med take-awaypasta och cheese-cake i spetsen.
Vill du veta mer:
http://:www.youtube.com/watch;micrad/mumie/def;
http://:www.cheopsatepanpizza.true
http://:www.recept.se/ramses'.o'boy
"Microbloggen i backspegeln" - en serie om varm mat genom tiderna.
Microvågsugnen måste ses som en relativt ny uppfinning. Dessutom är den tekniskt sett ganska avancerad. Det är ingenting man bygger eller reparerar själv. Dock är snabbuppvärmandet av mat ingenting nytt för människan.
Därför har Microbloggen startat serien ”microbloggen i backspegeln”. En serie som kommer att förse oss med tillbakablickar på tidigare tillvägagångssätt som människan använt sig av för att snabbt värma föda.
Microbloggen hoppas att ”microbloggen i backspegeln” blir ett uppskattat projekt och att den fakta som publiceras ger er läsare svar på hur microns historia ser ut. Svar som ni så länge törstat efter.

Pressmeddelande: Test 2
Som ni alla vet har det på flera månader inte hörts någonting från ”Test 2” a.k.a. ”Popcorntestet”.
”Test 2” var, och är microbloggens mest påkostade och farligaste test som någonsin gjorts. Hur farligt testet var, framgick inte förr än det var för sent. Det är dessa farligheter som gjort att microbloggen inte uppdaterats och att resultatet av ”Test 2” försenats. Microbloggen gjorde en hel del intressanta upptäckter, när man började gräva i ”Test 2” och har bland annat varit i kontakt med både Myndigheten och SÄPO.
Men nu är tiden inne för att avslöja resultatet av ”Test 2”. Resultatet är sammanställt och de sista grafiska detaljerna är det enda som återstår. På fredagen den 29:e Januari kommer resultatet av ”Test 2” publiceras på microbloggen.
blogg.se förbereder sig redan nu på den belastning som kommer att drabba servrarna, men även nyhetssiter som aftonbladet.se tror att de kommer att kunna få problem med sina siter.
One test.....
….one blogg.....
… five giant corprate popcorn-corporations.
This january.
TEST 2: Revelation™