Test 2; Revelation™

 


              WARNING

     The following test features experiments

   performed by professionals.

Accordingly, the microblogg

  must insist that no one attempt to

    recreate or re-enact any experiments

      or activity performed in this test.




Samtliga varumärken har under 3 minuter värmts i en
Panasonic nn-Q543W.

Efter 3 minuter har påsarna tömts på sitt innehåll i en tom bunke, varpå alla de poppade kärnorna avlägsnats och de o-poppade kärnorna räknats för hand.

 

Detta test är utfört för att undersöka vilket fabrikat som genererar minst antal o-poppade kärnor. Detta för att skänka den största nyttan åt konsumenten.

 

Fabrikat

Tid i microvågsugn (s)

Microvågsugn; modell

Antal o-poppade kärnor (st)

OLW micro-pop Orginal

180

Panasonic nn-Q543W

115

Eldorado micropop saltade

180

Panasonic nn-Q543W

135

OLW micro-pop Smörsmak

180

Panasonic nn-Q543W

146

Estrella micro pop Smörsmak

180

Panasonic nn-Q543W

138

Willy's micropop Saltade

180

Panasonic nn-Q543W

170

ICA micro pop saltade

180

Panasonic nn-Q543W

83

 

 

 

Som framgår av tabellen är ICA micro pop saltade det fabrikat som genererar minst antal o-poppade kärnor. ICA's VD Kenneth Bengtsson's pressmeddelande finner ni på text tv sid 183.

VDar för de andra fabrikaten har också hört av sig till microbloggen och krävt att få göra sin röst hörd. Microbloggen har valt att inte följa dessa krav. Testets resultat är odiskuterbart.

 

Konsekvenserna av detta test kommer att bli många. Vad micropop-marknaden nu har att vänta, går endast att sia i. Sammanfattningsvis kan vi ändå säga att microbloggen återigen har lyckats vägleda vilsna konsumenter i fabrikat-jungeln. Och skipat rättvisa i galaxen.

 

Om ni vill veta mer så kan ni gå in på livsmedelsverkets hemsida – och klicka.

http://www.slv.se/

 

 


Microbloggen i backspegeln – Egyptens tredje dynasti




På en utgrävningsplats 8 mil sydväst om Kairo, Egypten, har forskare nu hittat betydande spår och ledtrådar efter var som kan ha varit en tidig föregångare till micron och dess egenskaper.

Spåren man funnit är över 4500 år gamla och kommer från Egyptens tredje dynasti.

 

Klimatet i Egyptien för 4500 år sedan var oerhört varmt, varmare än i det är idag. Vid tidigare utgrävningar och expeditioner, har man hittat bilder på väggar, föreställandes slavar som bär på stora fat, överfyllda med rykande het mat.
Forskare har länge undrat över hur man på ett sådant effektivt sätt lyckats få maten så varm, utan electicitet.
Teorier om plötsliga väderförändringar, däggdjurens ökade konkurrens och en stor meteorit har tidigare varit bland de ledande teorierna, men alla påvisar betydande brister.

Men tack vare de ny-funna bevisen, har forskare lyckats producera en hållbar och trolig teori.

Det är faktiskt så att det är klimatet som är Egyptens tredje dynastis föregångaren till microvågsugnen. Svaret har alltså i alla dessa år legat rakt under näsan på världens alla micro-forskare och micro-biologer.

Hur, kan man fråga sig. Det varma klimatet med medeltemperaturer på 50 grader i skuggan, och upp till 68 grader i solen, gjorde det omöjligt att hålla maten sval.

Uppfinningar som varma koppen och varm o'boy har vi Egyptens tredje dynasti att tacka för.

 

Fun facts:
2680 år f.Kr. var Egyptens tredje dynasti, med pyramiderna och den varma maten lite utav Medelhavets mode-mecka. Varm mat blev en sådan inne-grej runt om i världen, att det skulle dröja ända fram till 1500-talet innan man för första gången serverade någonting kallt. Det var på en krog utanför Falköping som man började servera kall-skuret. Oh här var't snabbt populärt och kall mat blev mode och har hållit i sig än i denna dag, vilket har lett fram till dagens kalla rätter med take-awaypasta och cheese-cake i spetsen.

 

Vill du veta mer:

http://:www.youtube.com/watch;micrad/mumie/def;

http://:www.cheopsatepanpizza.true

http://:www.recept.se/ramses'.o'boy


"Microbloggen i backspegeln" - en serie om varm mat genom tiderna.




Microvågsugnen måste ses som en relativt ny uppfinning. Dessutom är den tekniskt sett ganska avancerad. Det är ingenting man bygger eller reparerar själv. Dock är snabbuppvärmandet av mat ingenting nytt för människan.
Därför har Microbloggen startat serien  ”microbloggen i backspegeln”. En serie som kommer att förse oss med tillbakablickar på tidigare tillvägagångssätt som människan använt sig av för att snabbt värma föda.
Microbloggen hoppas att ”microbloggen i backspegeln” blir ett uppskattat projekt och att den fakta som publiceras ger er läsare svar på hur microns historia ser ut. Svar som ni så länge törstat efter.




Pressmeddelande: Test 2

Som ni alla vet har det på flera månader inte hörts någonting från ”Test 2” a.k.a. ”Popcorntestet”.

”Test 2” var, och är microbloggens mest påkostade och farligaste test som någonsin gjorts. Hur farligt testet var, framgick inte förr än det var för sent. Det är dessa farligheter som gjort att microbloggen inte uppdaterats och att resultatet av ”Test 2” försenats. Microbloggen gjorde en hel del intressanta upptäckter, när man började gräva i ”Test 2” och har bland annat varit i kontakt med både Myndigheten och SÄPO.

Men nu är tiden inne för att avslöja resultatet av ”Test 2”. Resultatet är sammanställt och de sista grafiska detaljerna är det enda som återstår. På fredagen den 29:e Januari kommer resultatet av ”Test 2” publiceras på microbloggen.

blogg.se förbereder sig redan nu på den belastning som kommer att drabba servrarna, men även nyhetssiter som aftonbladet.se tror att de kommer att kunna få problem med sina siter.

 

One test.....

                                   ….one blogg.....

                                                                       … five giant corprate popcorn-corporations.

 

This january.

TEST 2: Revelation

 


Ang. försening av Test 2


Microbloggen har under helgen haft fullt upp med att ta hand om den container som i fredags anlände, fullastad med brev som microbloggens läsare i frustration skickat, angående varför Test 2 dröjer så.

Microbloggen ger därför följande uttalande angående Test 2:

På microbloggens styrelsemöte fredagen den 27/3 behandlades ett förslag om huruvida frågeställningen i Test 2 borde korrigeras eller ej. Det förslag som framlades löd sammanfattningsvis följande:

Den ursprungliga frågeställningen, där fabrikaten tävlade om att poppa klart först, (klart = mer än 3 sek mellan varje popp) medförde att de popcornen i testet, med största sannorlikhet skulle bli brända, och därmed oätliga.

Den nya frågeställningen som presenterades på mötet vill kringgå detta problem, genom att bestämma en tidsgräns så att popcornen inte bränns. Frågeställningen framtogs med motivationen; Test 2 borde generer i empiriskt material, från vilket man kan differentiera olika fabrikat på marknaden. Genom att jämföra fabrikatens utökade värden och egenskaper som eventuellt återfinns då popcornen är klara, kan man särskillja, bättre och sämre fabrikat.

Den tid som fastslogs, efter två vilda omtöstningar och ett mutförsök, blev 3 min.
Efter sex olika förslag på mer och mindre mätbara faktorer som skulle skillja fabrikaten åt, röstades följande faktor fram, i ett fantastiskt föredrag, med motivationen:

" I dessa finanskrisens dagar, pressas konsumenter till ett ständigt sökande efter den produkt som ger den största nyttan för pengarna... bla bla bla  (20 min senare)..... och därför är det av största intresse att avgöra vilket fabrikat som bäst lyckas leverera väl tillagade popcorn, samtidigt som antalet o-poppade kärnor är minimerat." 


Sammanfattningsvis kan microbloggen härmed kort presentera den nya frågeställningen:
Varje fabrikat poppas i 3 min. Därefter töms påsen på dess innehåll och antalet o-poppade kärnor räknas för hand. Då alla sex fabrikat genomgått denna procedur, kan en vinnare utnämnas. Vinnaren blir det fabrikat som har färst antal o-poppade kärnor kvar, efter 3 min.

Eventuella kommentarer kan lämnas under "Kommentarer".

/ redaktören

Frågor gällande OLW micro-pop Smörsmak


det har rasat in frågor till microbloggen gällandes var fabrikaten har inhandlats; speciellt ett fabrikat, nämligen OLWs micro-pop Smörsmak.

Microbloggen uppskattar den entusiasm och det engagemang som skapas kring microbloggens tester. Dock vill microbloggen återigen understryka att inget test som publiceras på microbloggen bör återskapas eller utföras av någon där hemma.

Vad gällande microbloggens micropop-leverantörer, hänvisar microbloggen till följande uttalande:

Då microbloggens leverantörsnätverk är unikt anpassat efter  vetenskapliga tester, kan inte det efterfrågade fabrikatets olika produktled röjas offentligt. Detta skulle direkt strida mot de avtal microbloggen har med sina just-in-time-leverantörer / microbloggens Sypply Manager

/ redaktören

Popcornfabrikaten i Test 2




Då var det äntligen fastställt vilka fabrikat som skall delta i det prestigefyllda micropop testet; Test 2.
Med oerhörd nogranhet och med hjälp av microbloggens läsare har dessa sex fabrikat lyckats kvalat in.

I följande ordning:

(övre raden fr. vänster) OLW micro-pop Orginal, Eldorado micropop saltade, OLW micro-pop Smörsmak, Estrella micro pop Smörsmak, Willy's micropop Saltade.
(nerde raden fr. vänster) ICA micro pop saltade

microbloggen tror att dessa sex fabrikat skapar en mångfalld som ger en tillräcklig empiriskt grund att dra revolutionerande slutsatser från.

det har visat sig att majoriteten av de förslag på fabrikat microbloggen fått in via "kommentarer" har varit OLWs micro-pop med smörsmak. På grund av denna starka vilja att just ha med detta specifika fabrikat har lett till (som framgår av bild och i text) att microbloggen varit sina läsare lyhörd och tagit med OLWs micro-pop med smörsmak, trots att de inte återfanns i sortimentet i de tre första affärerna microbloggens material-ansvarige besökte.

/ redaktören

Intresseanmälan - hemelektronikmässan -09

Informationen om hemelektronikmässan i Berlin 2009 har väckt stort intresse. På grund av detta intresse har det ordnats med en minibuss ner till Berlin. Intresseanmälan görs på microbloggen under "Kommentarer".

Pris för resan är 1600 kr. Då ingår följande:

  • Entrébiljett till mässan.
  • Sittplatts i Volkswagen minibuss -64 (50kr tilläg om bälte önskas.)
  • matsäck och sunkis
  • 4 nätter på Fransbauers vandrarhem, 2 mil utanför Berlin.
  • Tysk-Svensk ordbok
  • Guidad tur i sektion 2 a & b på mässan (köksavdelningen)

Stort tack till Jöns som gjort detta fantastiska evenemang möjligt.

/redaktören


Hemelektronikmässan i Berlin 2009


 

Datumen för hemelektronikmässan i Berlin är nu fasställda: 4:e till 9:e september kommer världens största hemelektronikmässa gå av stapeln. 
Exhibitionsområdet består av 26 exhibitionshallar med en total yta 160 000 kvadratmeter. Mässan kan besökas mellan kl. 10 till 18 under de utsatta datumen. Förra mässan hade  220 000 besökare, 1 245 exhibitörer från 63 länder. Under mässan gjordes beställningar till ett totalt värde av 3 billioner euro.

Tragiskt nog skall det informeras om att 6 182 journalister från 67 länder besökte mässan.

Om du väljer att närvara på mässan läggs här upp en bild över exhibitionsområdet, där köksavdelningen kommer att hålla till i det lila och ljusblåa området med siffran 2.



Inför Test 2



En milstolpe inom microvågsugnsforskningen sattes i och med pan pizza-testet. Intresset och uppskattningen hos läsarna fastställs som hög, då trafiken på microbloggen vid två tillfällen varit så hög att nätet överbelastades och microbloggen låg nere 15, respektive 45 minuter. Ett skriftligt klagomål har skickats till blogg.se 's support. Inget svar har ännu mottagits.




Med pan pizza-testet som inspiration kommer nu ett nytt test äga rum inom en snar framtid. Denna gång med följande frågeställning:

Vilket micropopcornfabrikat blir fördig-poppat på kortast tid?
Färdig-poppat anses påsen vara då det tar minst 3 sekunder mellan varje popp.
Alla fabrikat kommer genomgå testet i microbloggens officiella micro: Panasonic nn-Q543W

Vilka fabrikat som kommer att genomgå testet och när testet kommer gå av stapeln är ännu inte fastställt. Vidare information kommer inom kort på microbloggen.

Känner du till ett fabrikat och tycker att de borde vara med i tävlingen? Kontakta microbloggen via "kommentarer" och anmäl ditt fabrikat.

/ redaktören


Sammanfattning

Resultatet blev följande:

Billy's pan pizza och ICA Snackpizza         5                                      Klarade testet
Grandiosa pan pizza                                    4 



Grandiosa minipizza                                    2                                      Klarade inte testet

 Billy's Skyscraper                                         1



Alla pizzorna genomförde testet väl.

Inga djur kom till skada under testets gång.


Grandiosa minipizza



Enligt förpackningen skall en djupfryst Grandiosa minipizza tinas 2 min.


Grandiosa minipizza capricciosa 145g


(per 100g)

energivärde 230 kcal

protein 10g

kolhydrater 26g

fett 9,2g


Grandiosa minipizza var både varm och kall. Den var svår att få ut ur förpackningen på grund av de glödheta tomatsåstäckta kanterna. Dock var grandiosa minipizza fläckvis kall. Riktigt kall. Ej redo att ätas. En 2:a.


Bill's Skyscraper



Enligt förpackningen skall en djupfryst Billy's Skyscraper tinas i 2 min.


Billy's pan pizza Skyscraper vesuvio supreme 195g


(per 100g)

energivärde 240 kcal

protein 9g

kolhydrater 33g

fett 14g


Billy's Skyscraper var kallast. Den påminde oroväckande mycket om våt mossa. Visserligen var Billy's Skyscraper den största pizzan med sina 195 gram. Dock var inte 2 min tillräckligt för att få pizzan varm. Oätbar 1:a.


ICA Snackpizza

'

Enligt förpackningen skall ICA Snackpizza tinas i 2 - 2 1/2min.


ICA Snackpizza capricciosa 145g


(per 100g)

energivärde 210 kcal

protein 10g

kolhydrater 27g

fett 7g


ICA Snackpizza var värst. ICAs pizza är en klar brandrisk. Ej lämplig för barn under 12 år. Hur det fysiskt är möjligt för en pizza att bli så varm är en fråga som testpanelen ställer sig. Pizzan var jättevarm. Högsta betyg, 5.


Grandiosa pan pizza



Enligt förpackningen skall en djupfryst Grandiosa pan pizza tinas i 2 - 2 1/2min.


Grandiosa pan pizza Ham & Cheese 150g


(per 100g)

energivärde 240 kcal

protein 11g

kolhydrater 27g

fett 9,3g


Grandiosa pan pizza var väl tillagad. Att skilja pizzan från förpackningen gick utan problem och pizzan var varm och redo att ätas omgående. Vid en eventuell förflyttning till t.e.x. en tv-soffa, kan pizzan tendera att uppfattas som ljummen vid konsumtion. En 4:a.


RSS 2.0